Snijd de asperges in schuine stukken van 3-4 cm. Verdeel de sla en asperges over de borden. Halveer de eitjes. Klop een dressing van alle ingrediënten, voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Schep de dressing over de salade en bestrooi royaal met grof gehakte tuinkruiden.
Tip: Kwarteleitjes zijn heel fijn van smaak. Een kwarteleitje weegt maar 25 gram en is in twee min hardgekookt.
Kook ze net als een gewoon ei: prik er met een eiprikker een klein gaatje in en zet ze op in een pan met koud water en een beetje zout.
Zet de wekker als het water gaat koken en draai de vlam laag. Dompel het gekookte ei voor het pellen even in koud water. Laat de eieren even afkoelen alvorens ze te halveren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |